Klantcase: AEDES.NL & ‘VOOR LEDEN’-PAGINA

Klanten

Aedes vereniging van woningcorporaties

Uitgevoerd 2015 - 2017
Deliverables
  • Aedes.nl & ‘Voor leden’ pagina
  • Projectmanagement (inclusief offertetraject)
  • Product Owner rol
  • Back-end development
  • Begeleiden, informeren en trainen Aedes-medewerkers
Samenwerkings­partners

Label AFabriqueBynderOneHippo/BloomReach & RauwCC

Gerelateerde projecten

Vernieuwing van de Aedes-communities

 

‘Een geweldig resultaat, na hard werken! Er is door hen een grote bijdrage geleverd aan de gewenste positionering met een vernieuwend eindresultaat. Ik vond de samenwerking prettig en klantgericht. Joost is een uitstekende ‘tolk’ tussen de ICT-techniek en de gebruiker. Een prettig rustige professional die het proces structureert. Carina is een aanjager en inventief, en de bedenker van de strategie.‘

Mariet Bolluijt
manager Communicatie

Het project

De branchevereniging Aedes wilde leden meer verbinden met elkaar en meer binden met de vereniging. Dit resulteerde in drie grote projecten: Vernieuwing Aedes.nl, ‘Voor leden’-pagina en de vernieuwing van de Aedes-communities.

Aedes.nl hét platform waar iedere professional werkzaam in de corporatiesector start als hij informatie wil hebben, mening van Aedes wil weten, zoekt naar instrumenten, in contact wil komen en wil praten andere corporatieprofessionals, enz. Dat belangrijke gegeven heeft geleid tot een nieuwe integrale benadering van het hele webplatform Aedes.nl waar m.b.v. sso alle achterliggende websites (16!) te bereiken zijn, waar context, mensen en content bij elkaar is gebracht en meerwaarde creëert. Verder wordt er gebruik gemaakt data assetmanagementsysteem om alle assets voor alle media op 1 plek zijn opgeslagen en van daaruit alle naar alle online en offline media kunnen worden geserveerd.

De ‘Voor leden’-pagina is een persoonlijke pagina samengesteld op basis van de voorkeuren die al eerder door de eindgebruiker zijn ingesteld. Verder kunnen corporatieprofessionals op basis van door hen zelf ingestelde expertisegebieden corporatiecollega’s vinden met dezelfde expertisegebieden. Daarnaast is de content van de vernieuwde  Communities.nl en het vernieuwde Aedes-Magazine.nl volledig geintegreerd met de content van Aedes.nl.

Onverschrokken heeft de hele vernieuwing van de online communicatie en strategie van Aedes van ideevorming tot en met uitvoering en implementatie uitgevoerd en begeleid. Het traject is gestart in 2014 toen Joost Visser en Carina Pelt nog actief waren als verenigingsprofessionals voor Aedes.

Meer weten?

Stuur een naar Carina of ons op: 06 51 28 29 06. We nemen snel contact met je op.